collapse

* Kirjautuminen

 
 
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

* Viimeisimmät viestit

Oikeuksia on muutettu kirjoittanut Grimdin
[Helmikuu 05, 2024, 20:43:03]


Kirjoittaja Aihe: Kiltatoiminnan Perusohjeistus  (Luettu 18767 kertaa)

Ylläpito

  • Ylläpito
  • Full Member
  • *****
  • Viestejä: 670
Kiltatoiminnan Perusohjeistus
« : Lokakuu 28, 2013, 23:45:46 »
Kiltatoiminnan Perusohjeistus

1. Kiltajohtajan valinta

Kiltajohtaja tarvitaan silloin kun kyseessä on ns "Iso Peli". Kiltajohtaja edustaa peliään Frozen Dawn Upseeristossa (Kiltajohtaja-titteli ja edustusoikeus Upseeristo foorumilla). Ison pelin kriteerit täyttyvät silloin kun pelaajia on riittävä määrä yhteisöläisiä (esim 20+, ei välttämättä vakio!) ja pelissä on viikottain jotain organisoitua tekemistä (Raideja tms.). Uusissa peleissä kiltajohtajan aseman vahvistaa yhteisön ylläpito kun taas jo käynnissä olevissa peleissä kiltajohtajan määrittävät viime tilassa pelaajat.


2. Kiltajohtajan oikeudet ja velvollisuudet

Kiltajohtajalla on hyvin suuret valtuudet päättää pelinsä asioista. Yleensä hän on se henkilö joka valitsee peliin tarvittavat upseerit (normaalisti ainakin Raid-leaderit, PR-henkilöt, Rekrytoijat, Kraftausvastaavat jne riippuen pelin tarpeista). Upseeristoa ei ole kuitenkaan pakko olla jos kiltajohtaja pystyy hallitsemaan kaikki asiat henkilökohtaisesti - on kuitenkin suositeltavaa että pelillä on "johtoporukka" - Kokemus on osoittanut että tällöin pelillä on enemmän jatkuvuutta kun kaikki tekeminen ei ole sen yhden henkilön aktiivisuuden varassa.

Kiltajohtajan velvollisuudet

- Huolehtia että järjestyksenpito, rekrytointi ja hakemusten käsittely sujuvat jouhevasti
- Huolehtii viestinnästä Frozen Dawn foorumeilla ja ulkopuolisilla sivustoilla - ohjeet ja informaatio ja rekrytointi ja mainostaminen. Huolehtii että tiedot ovat ajantasalla
- Huolehtia että pelissä on organisoitua toimintaa - useimmiten sitä juuri pelaajat isolta ja tunnetulta yhteisöltämme odottavat
- Viime kädessä vastuu isommista päätöksistä on kuitenkin aina kiltajohtalla
- Osallistuminen Upseeristo -alueen keskusteluihin ja päätöksiin

Kiltajohtajan ei tarvitse tietenkään itse juuri näistä huolehtia, mutta hänen tulee viimekädessä organisoida ja löytää sopivat henkilöt näitä tehtäviä hoitamaan.
Yleensä on järkevä näitä hommia jakaa eri henkilöille jottei tehtäviä kasaudu liikaa kiltajohtajan hartioille.

Kiltajohtajan oikeudet

- Oikeus päättää miten rekrytointia pelissä hoidetaan ja millä kriteereillä uusia pelaajia otetaan kiltaan
- Oikeus erottaa pelistä pelaajia tai evätä pelaajan liityminen kiltaan (tähän vaaditaan hyvät perustelut!)
- Oikeus päättää pelin strategiasta ja siitä millä keinoin se saavutetaan parhaiten

Yleensä Frozen Dawn:in perusajatus on ollut että kynnys päästä kiltaan sisään on melko matala, mutta jokaisessa pelissä on yleensä se keihäänkärkiporukka, joka tähtää hyvään progressioon raideissa tai end-game sisällön koluamiseen - jotta pelaaja voi siihen päästä mukaan häneltä saa - ja pitääkin - odottaa pelitaitoja, sitoutumista ja näyttöjä.

Killan pitkäntähtäimen kehityksen kannalta on järkevää että mukana saa olla pelaamiseen rennommin ja vakavammin suhtautuvaa pelaajistoa.

Kiltaupseerit

Kiltaupseereilla on erityinen velvollisuus käyttäytyä etiketin mukaisesti kaikessa Frozen Dawn viestinnässä sekä velvollisuus raportoida tessussa ja ingame viestinnässä tapahtuvista rikkeistä.

3. Kiltajohtajan vaihtaminen tai killan laukkauttaminen

Kiltajohtajan vaihtaminen tapahtuu yleensä siten että joku aktiivinen upseeri ottaa väistyvän kiltajohtajan tehtävät hoitaakseen. Harvemmin pelaajat haluavat kiltajohtajaa vaihtaa - vaikkapa sen vuoksi että killan strategiaa pitäisi vaihtaa - mikäli pelaajat haluaisivat kiltajohtajan vaihtaa, heidän tulee se foorumilla tuoda selkeästi esiin ja hakea siihen pelaajiston keskuudesta selkeä kannatus. Kiltajohtajan pitää olla ylläpidon hyväksymä.

Tarvittaessa Frozen Dawn ylläpito voi määrätä kiltajohtajan vaihdettavaksi (erittäin harvinaista!)

Mikäli "Ison Pelin" aktiviteetti tippuu radikaalisti (ei ole järjestettyä toimintaa ja pelissä on vähän pelaajia) Frozen Dawn ylläpito keskustelee killan johdon kanssa ja jonkun ajan jälkeen (yleensä killalla on reilusti aikaa reagoida, 2-4kk) killan toiminto siirretään "Pienten Pelien" kategoriaan (=ei rekryoikeutta).

4. Frozen Dawn Etiketti ja sen noudattaminen pelissä

Yleensä ottaen Frozen Dawn kiltalaisten pitää käyttäytyä pelissä herrasmiesmäisesti eli gänkkiminen ja grieffau ja trollailu chateissa on kiellettyä. Viestintä ulospäin Frozen Dawn yhteisön nimissä (Rekrytointimainonta Chatissä, foorumeilla tai liittolaisyhteistyöt jne) on aina syytä jättää killan upseerien vastuulle. Frozen Dawn kiltatoiminnassa edustetaan - pelin säännöistä riippumatta - aina Frozen Dawn yhteisöä ja vastuullista käyttäytymistä odotetaan kiltajohtajalta, upseereilta ja pelaajilta.

5. Poikkeus vahvistaa säännön
Nämä ovat perusohjeet kuinka yleensä kiltoja johdetaan. Poikkeuksia ohjeistukseen saatetaan tehdä mikäli jokin Frozen Dawn- kilta niitä erityisesti vaatii.